Onze collega's

Maak kennis met onze collega's en lees waar zij dagelijks mee bezig zijn, wat hun persoonlijke uitdagingen zijn en waarom zij graag bij ons werken. Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten? Neem dan gerust contact op met Renate Nijboer via 06- 55794282.

Machinefabriek Geurtsen, Dennis Nijland aan het woord

Ik ben ongeveer 2 jaar geleden begonnen bij Machinefabriek Geurtsen. Eerst voor mijn afstudeerstage, daarna kon ik gelijk in dienst blijven als constructeur. Ik had een leuke stageopdracht. ‘Glazen potten vullen tbv de voedingsmiddelenindustrie’. Ik kreeg veel vrijheid en het vertrouwen om dit project te doen met een goede begeleiding. Aan het einde van de afstudeerperiode was de machine gebouwd, getest en klaar. Ik heb het hele traject kunnen doen. Dit is kenmerkend voor Geurtsen: je bent betrokken bij het hele traject van begin tot eind. Dat maakt het zo leuk!

Nu ben ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de machines van één van onze klanten. Deze klant zit in het topsegment van de voedingsmiddelen industrie. Dat betekent een goede afwerking, goede kwaliteit en alles tot in detail goed afleveren. Een product maken dat hoog gekwalificeerd is, is erg mooi. En dat geldt voor meerdere opdrachten hier.

Tot slot: We werken aan veel verschillende projecten, de ene keer voor de voedingsindustrie dan weer in de textiel of  voor de farmaceutische industrie, zowel voor de Nederlandse markt als voor de export.

Je krijgt veel vrijheid en er is een collegiale sfeer. Iedereen wil je altijd wel helpen. Geurtsen is een dynamische organisatie en dat werkt erg fijn.

Lees meer

Machinefabriek Geurtsen, Willem van Essen

Na het afronden van mijn opleidingen ben ik hier gestart als lasser (sinds 2003). Ik heb gewerkt op de montageafdeling en in de buitendienst. De ene keer word ik ingezet voor onderhoud bij verschillende bedrijven en een andere keer voor laswerk. 

De veelzijdigheid maakt het zo leuk om bij Geurtsen te werken, waarbij we voornamelijk maatwerk leveren. Van engineering tot aan de montageafdeling zijn we met het volledige product bezig. Dit zijn klussen alleen of in teamverband. Op deze manier is het nooit saai. We pakken de dingen samen als team op en zorgen ervoor dat het dan ook afkomt. Samen de schouders eronder, samen de klus willen klaren en het samendoen, dat is hier mooi.

Deze veelzijdigheid ligt me goed. Daarom vind ik bij Geurtsen werken zo fijn. En ook dat ik de kans krijg om me verder te ontwikkelen. Sinds kort word ik namelijk opgeleid voor teamleider van de afdeling constructie. 

Lees meer

Machinefabriek Westerhof, Bram Bonnes

Binnen de locatie Machinefabriek Westerhof ben ik in Denekamp werkzaam als medewerker P&O en heb tijdens de afronding van mijn studie bedrijfseconomie, een minor HRM gedaan. Met deze mooie combinatie diploma’s op zak ben ik in 2015 gestart bij Machinefabriek Westerhof. Ik was met Westerhof al bekend omdat ik daar mijn stage had gedaan .

Na mijn opleiding was er een vacature voor een medewerker P&O ontstaan. De keuze om hierop te solliciteren was voor mij snel gemaakt. 

Waarom dan Westerhof, en niet eerst verder kijken?

Ik zet mij binnen mijn functie, voor 75% in vanuit het vakgebied P&O, de overige 25% richt ik me op  commerciële en administratieve taken. Door deze combinatie kan ik me ontwikkelen in de breedte binnen een technische omgeving. Daar ligt mijn drijfveer en deze drijfveer sluit prima aan bij Westerhof. Een organisatie die nuchter, en doelgericht is, maar van alle markten thuis, dat past goed bij mij.

Daarnaast zijn de lijnen kort binnen Westerhof, er is een open cultuur.

En natuurlijk…de vrijdagmiddagborrel, doorgaans ben ik op vrijdagmiddag van de partij in de kantine, altijd leuk!!

Lees meer

Erick PD / Erick TD, Sander Rijneveld aan het woord

Sinds begin 2017 ben ik werkzaam bij Erick Personeelsdiensten en Erick Technische Dienstverlening als accountmanager. Wat mij gelijk aansprak is het vertrouwen en vrijheid die je krijgt om zelf je eigen dag- en weekplanning in te vullen. Het resultaat moet gehaald worden, dat staat voorop. De weg er naar toe is aan jou. Erick is wat dat betreft een echte resultaat gestuurde organisatie. 

Bovendien kenmerkt de communicatie en aansturing binnen Erick zich als een ‘bottom-up’ organisatie en niet als ‘top-down’. De koers is duidelijk en helder. Dit alles zorgt voor extra motivatie om voor Erick aan de slag te zijn.  Erick is nog volop in groei en ontwikkeling, waardoor er nog zeer veel kansen en mogelijkheden liggen in uiteenlopende vakgebieden.

Ik ben hoofdzakelijk werkzaam op onze vestiging in Enschede, waardoor ik nauw samenwerk met Machinefabriek Westerhof.

Erick biedt een ‘full service’ aan klanten, we denken met de klant mee om tot een optimale samenwerking te komen. Dit is een ontwikkeling waar we naar toe groeien en dat spreekt mij erg aan.”

Lees meer

Machinefabriek Geurtsen, Freddy Ruiter

Mijn werk
Ik ben constructiebankwerker-lasser en al ruim 31 jaar in dienst en werk voornamelijk op de afdeling montage. Op deze afdeling werken vier vaste (kern) medewerkers uitgebreid met meerdere flexibele collega’s, afhankelijk van het werkaanbod. Het leuke aan werken bij Geurtsen is dat geen enkele dag hetzelfde is. Wij maken hoofdzakelijk hoogwaardige producten (bijna geen seriewerk). Wat de klant vraagt wordt uitgedacht, getekend, gemaakt en gemonteerd. Van zeer grote klanten tot de kleine klant op de hoek. Iedere keer komt er dus een andere machine voorbij. Geen enkele machine is hetzelfde!

Mijn kansen
Ik ben begonnen als vakantiekracht en ben daarna gevraagd in dienst te komen waarna ik doorgegroeid ben tot constructie bankwerker. 

Sfeer
Ik voel veel vrijheid in mijn functie en ik heb inspraak. Het is fijn dat er naar je geluisterd wordt. 

Lees meer

Machinefabriek Geurtsen, Jolanda Gerritsen 

Mijn werk
Ik werk op de afdeling Inkoop. Ik zorg ervoor dat alle orders in de juiste kwaliteit en op tijd binnen komen. Ik ben bij Geurtsen gestart in een dubbele functie als afdelingssecretaresse voor de afdeling Inkoop en Engineering. Vanwege de snelle ontwikkelingen en de groei van het bedrijf werk ik nu alleen nog voor de afdeling Inkoop. Ik heb de kans gepakt en mezelf verder bekwaamd op het gebied van inkoop en kan me nog verder ontwikkelen.   

In de circa twee jaar dat ik hier nu werk, heb ik al veel veranderingen meegemaakt. Ik wil mij graag verder specialiseren en dit wordt bij Geurtsen gestimuleerd. Dat vind ik erg prettig. 

Binnen Geurtsen heerst er een laagdrempelige sfeer met korte lijnen en worden er snel concrete afspraken gemaakt, wat erg prettig werken is. Echt een pluspunt van Geurtsen!

Lees meer

Machinefabriek Westerhof, Richard Kooiker 

In 2011 ben ik bij Machinefabriek Westerhof gestart als CNC draaier. Een bewuste keuze. 

De productie bij Westerhof richt zich namelijk vooral op hoogwaardige producten (geen seriewerk). Dat houdt in dat ik zeer nauwkeurig werk moet leveren, iets wat me enorm aanspreekt en goed bij me past. Ik vind het prettig om netjes en schoon te werken, en ik laat niets de deur uitgaan voordat het echt goed is! Dat is wat ik zocht. En Machinefabriek Westerhof kon me dat bieden. 

Bovendien kan ik op de fiets naar mijn werk, 5 tot 10 minuten fietsen, daardoor is de combinatie werk- en privé goed, en dat spreekt me aan! Ik werk samen met twee collega-draaiers en een stagiaire. Het team bij Westerhof is een prima team, er heerst een open, prettige werksfeer waar ik me thuis voel. 

Lees meer
app bel